Nous amics...

Hola,

Ja tornem a ser-hi. Avui us vui presentar a uns nous amics que hem fet, be, que sobre tot ha fet la Luz. Els que la coneixeu ja sabeu com és, mai no pot parar quieta, i menys veient segons quines coses.

Doncs aquí els teniu, són quatre nens que viuen en unes xabol.les al marge de tota la riquesa turística de la zona. El nom del lloc és prou significatiu, "el Hoyo", i en efecte és això, un forat ple de barraques a on viu una part important de tota la misèria de Punta Cana i Bàvaro.

Molts d'ells són d'origen haitià, un dels cinc països més pobres del mon. Els contracten en origen per venir a tallar la canya de sucre, treballar a les plantacions de tabac, i més recentment, a partir del bum immobiliari, per treballar a les obres. Com podeu imaginar les seves condicions de vida són deplorables, hi ha una mortaldat infantil molt gran i les malalties per condicions d'higiene inexistents estan a l'ordre del dia.

És una situació terrible, ni tan sols tenen unes xancletes per caminar. Aquests nanos de la foto són l'Amadito, el Juanito, el Paquito i el Carlitos, i treballen de neteja sabates i neteja vidres. La Luz els va portar a tots a la platja i els va comprar uns banyadors i unes xancletes. Mai no havien estrenat res i riuen com si fossin els amos del mon.

És sorprenent com a la vida, a menys es te, més feliç s'és amb lo poquet que t'arriba, però no em val la resposta tan occidental de "pobrets, són pobres, però feliços", no, no és veritat, són molt pobres i feliços només quan algú els fa una miqueta de cas, la resta del dia se'l passen entre cotxes, merda, fum i gent que els menysprea.

En fi, ara estem en la labor de portar-los a tots quatre a escola, la Luz els hi ha promès, i ja sabeu que quan se li fica una cosa al cap...

Res més, un petó molt gran per a tots.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Una polla xica, pica i pellarica

La historia de Villa Arriba y Villa Abajo

Avui és Sant Jordi

La Virgen del Sol

10 motivos para no comprar un Kindle y 1 argumento desesperado