divendres, de juny 20, 2008

Pepe Rubianes, ¿és necessari?

Hola,

Llegeixo avui a La Vanguardia, a la seva versió digital per motius obvis, lo següent:

"Pepe Rubianes será juzgado por ultraje a España por sus declaraciones en TV3
El humorista se refirió en términos escatológicos a la unidad de España en una entrevista en 'El Club' emitida el 20 de enero de 2006 La Audiencia de Barcelona ha revocado el sobreseimiento del caso"

Tot això, és a dir, expressar la seva opinió, poca broma, li pot suposar que el fiquin a la presó. Evidentment el Sr. Rubianes va pixar fora de test, i els seus comentaris bruts i carregats d'un cert odi per una part de la societat espanyola, no van ser encertats. Part de la societat aquesta que a mi personalment em produeix el mateix rebuig i por.

Tot just surt aquesta noticia amb una altre en la que un tipus ha estat condemnat per injuriar greument a l'alcalde de Madrid. Be, potser no te raó de ser una cosa amb l'altre, però és ben curiós que injuriar a Espanya (paraula heterogènia a on n'hi hagi) sigui molt més greu que acusar de poc més que assassí a l'alcalde de la capital de l'estat, una persona física, amb un honor real, amb un cos real i amb un càrrec real dotat d'una dignitat real.

Sincerament, no ho entenc. No és que estigui a favor de les burrades que va dir el sr. Rubianes, ni molt menys, i tot i ser un seguidor de les seves obres, no sempre combrego amb lo que expressa en elles.

I només és això lo que volia expressar, que em sembla del tot al·lucinant que un pugui dir de l'alcalde de Madrid que és un assassí públicament i li caigui una multa, mentre que un altre digui que es fotin a Espanya pel darrera i el puguin ficar a la presó.

És clar que si els jutges són la meitat d’intel·ligents que els tipus de la foto ...

Per sort només hi havien dues lletres ...